Bestpicks: Στροφή στο Κόπα Άφρικα

by Konstantinos Spyropoulos | 17 Ιανουαρίου 2017 01:30

Χαρακτηριστικός ο τίτλος του σημερινού άρθρου για το που θα βαδίσει η στήλη στην πρόταση που ακολουθεί, με τα δύο ματς του Κόπα Άφρικα προσφέρουν σαφώς πιο ελκυστικές τιμές σε σχέση με την πληθώρα ματς κυπέλλων που συμπληρώνουν το κουπόνι.

Γκάνα – Ουγκάντα

Το πρώτο χρονικά ματς για τον 4ο όμιλο του Κόπα Άφρικα, βλέποντας την Γκάνα σε ρόλο φαβορί, τουλάχιστον βάσει του σετ των τιμών, απέναντι στην αξιόμαχη Ουγκάντα. Σημείο αναφοράς, πως οι δύο ομάδες είναι στον ίδιο όμιλο και στα προκριματικά του Μουντιάλ, μαζί με την Αίγυπτο, αντίπαλο τους σε αυτόν του Κόπα Άφρικα, με την διαφορά πως αντί του Μάλι εκεί υπάρχει το Κονγκό ενώ 0-0 στο μεταξύ τους ματς στο Ταμάλε με γηπεδούχο την Γκάνα. Με σχεδόν όλα τα «μεγάλα» ονόματα η Γκάνα στην φετινή διοργάνωση, δηλαδή τους Μενσά και Αφούλ στην άμυνα, τους Ατσού, Γουακάσο και Μπαντού στο κέντρο και τον Ασαμόα Γκιάν με τους αδελφούς Αγιού μπροστά, έχοντας στον πάγκο εδώ και μία τριετία τον τίμιο 61χρονο Ισραηλίτη, Άβραμ Γκραντ, ψάχνοντας εδώ και πολλά χρόνια το πέμπτο της Κόπα Άφρικα, θυμίζοντας πως τελευταία φορά που πανηγύρισε το τρόπαιο ήταν το 1982.

Στην άλλη πλευρά, επιστροφή μετά σχεδόν 40 χρόνια σε Κόπα Άφρικα για την Ουγκάντα, με σημείο αναφοράς πως στην 5η και τελευταία συμμετοχή της, το 1978, έφτασε στο μοναδικό τελικό της ιστορίας της αλλά είχε την ατυχία τότε να έχει απέναντι την διοργανώτρια Γκάνα, λυγίζοντας φυσιολογικά 0-2. Εύκολη πρόκριση για την Ουγκάντα ως καλύτερη 2η όλων των προκριματικών ομίλων, με τον 47χρονο Μιλουτίν Σρεντόγιεβιτς στον πάγκο της ενώ περισσότερο ομάδα συνόλου χωρίς να υπάρχει κάποιο όνομα που να κάνει την διαφορά. Δεδομένο πως θα δημιουργήσει προβλήματα αν υποτιμηθεί, κάτι που έχει γίνει ήδη από τις εταιρίες, τουλάχιστον στο σετ των τιμών, ενώ 0-0, όπως προαναφέρθηκε, στην έδρα της Γκάνα στα προκριματικά του Μουντιάλ, δείχνοντας πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της.

Γκάνα – Ουγκάντα   G/G   2.20  (Stoiximan)

Μάλι – Αίγυπτος

Το δεύτερο χρονικά ματς για τον 4ο όμιλο, με το Μάλι του Αλέν Ζιρές να αξιώνει την έκπληξη απέναντι στους «Φαραώ» του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Εννέα συμμετοχές για το Μάλι σε Κόπα Άφρικα, με τις επτά εξ αυτών την τελευταία δεκαπενταετία αλλά αρκετά αποδυναμωμένο καθώς αποσύρθηκαν από την εθνική ο Μαϊγκά και το «τοτέμ», Σεϊντού Κεϊτά, με νέο ηγέτη, αν βέβαια μπορεί να αντέξει αυτό το βάρος, το Μπακαρί Σακό. Στην άλλη πλευρά, επιστροφή μετά από επτά χρόνια σε Κόπα Άφρικα, για την ομάδα φόβητρο, θυμίζοντας τις 22 συμμετοχές των «Φαραώ» και τους επτά τίτλους της Αιγύπτου, με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ αλλά και παίκτες όπως ο Ελ Μοχαμάντι, ο Ελ Νενί, ο Αχμέντ Χασάν και φυσικά ο Μοχάμεντ Σαλάχ να καλούνται να την οδηγήσουν τόσο στην κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου όσο και στα τελικά του επόμενου Μουντιάλ. Σε πολύ καλή κατάσταση, τουλάχιστον βάσει εικόνας τόσο από τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα όπου έκανε περίπατο με αντιπάλους τη Νιγηρία και την Τανζανία όσο και από τις δύο νίκες σε αυτά του Μουντιάλ απέναντι σε Κονγκό και Γκάνα, έχοντας απόλυτα δίκαια σήμερα τον τίτλο του φαβορί.

Μάλι – Αίγυπτος    2   2.20  (Stoiximan)

Source URL: https://www.betpicks.gr/bestpicks-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b1-%ce%ac%cf%86%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1/