Ευρωπαϊκό χάντικαπ

Ευρωπαϊκό χάντικαπ

Μία από τις αγορές που κερδίζουν συνεχώς έδαφος είναι τα χάντικαπ. Αυτά διαχωρίζονται σε ευρωπαϊκό και ασιατικό. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το πρώτο.

Πως μπορείτε να παίξετε τα ευρωπαϊκό χάντικαπ στο ποδόσφαιρο:

Μπορεί να φαίνεται πολύπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να προσθέσει (εφόσον είναι +) ή να αφαιρέσει (αν είναι -) τον αριθμό που είναι δίπλα στο πρόσημο, στο τελικό σκορ και να δει πόσο είναι το νέο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόσημο που υπάρχει στην ισοπαλία αναφέρεται στον γηπεδούχο.

football-handicap-betting-betpicksΠαράδειγμα:

Στο παιχνίδι Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ, η Παρί στο -1 προσφέρεται στο 3,70, η ισοπαλία στο -1 στο 4,15 και η Λίβερπουλ στο +1 στο 1,75.

Ο άσος στο -1 κερδίζει όταν: Η Παρί Σεν Ζερμέν νικήσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Παραδείγματος χάρη αν το τελικό σκορ είναι 3-1, για να βρούμε το σημείο στον άσο -1 τότε αφαιρούμε από τα γκολ που πέτυχε ο γηπεδούχος ένα (3-1=2). Δηλαδή έχουμε τελικό σκορ 2-1, οπότε είναι άσος στο -1.

Το Χ στο -1 κερδίζει όταν: Η Παρί Σεν Ζερμέννικήσει με ακριβώς ένα γκολ διαφορά. Παραδείγματος χάρη αν το τελικό σκορ είναι 2-1, για να βρούμε το σημείο Χ στο -1, τότε αφαιρούμε από τον γηπεδούχο ένα τέρμα (οπότε 2-1=1). Άρα το τελικό σκορ είναι 1-1, οπότε έχουμε Χ στο -1. (Αν ήταν το Χ στο +1, τότε θα προσθέταμε ένα γκολ στην Παρί, οπότε αν το είχαμε παίξει θα κερδίζαμε, αν νικούσε η Λίβερπουλ με ακριβώς ένα γκολ διαφορά, δηλαδή 0-1, 1-2, 2-3, 3-4 κ.ο.κ).

Το διπλό στο +1 κερδίζει όταν: Η Λίβερπουλ δεν χάσει. Παραδείγματος χάρη αν το τελικό σκορ είναι 2-2, για να βρούμε το σημείο στο διπλό στο +1, τότε προσθέτουμε ένα γκολ στη φιλοξενούμενη (2+1=3). Δηλαδή έχουμε σκορ 2-3, οπότε έχουμε διπλό στο +1. Το ίδιο ισχύει φυσικά αν νικήσει η Λίβερπουλ με οποιοδήποτε σκορ, αφού σε περίπτωση 1-3 προσθέτουμε στον φιλοξενούμενο ένα τέρμα, οπότε και πάλι έχουμε διπλό στο +1.

Ευρωπαϊκό χάντικαπ σε άλλα σπορ

Το ευρωπαϊκό χάντικαπ είναι αρκετά συνηθισμένο και στα άλλα σπορ, όπωςτο μπάσκετ. Επειδή είναι ακέραιος αριθμός, και όχι δεκαδικός, τότε δημιουργούνται αγορές τριών σημείων και όχι δύο, όπως συμβαίνει με το ασιατικό. Ας πάρουμε για παράδειγμα το παιχνίδι των Νιου Γιορκ Νικς με τους ΜιλγουόκιΜπακς.

Νιου Γιορκ Νικς στο +6 (1,80), Ισοπαλία στο +6 (12,00), Μιλγουόκι Μπακς στο -6 (1,87)

Ό,τι κάναμε και παραπάνω στο ποδόσφαιρο το κάνουμε κι εδώ. Στο τελικό σκορ προσθέτουμε στο γηπεδούχο 6 πόντους για να δούμε το τελικό σκορ στο +6 και βγαίνει το σημείο. Δηλαδή για να έχουμε άσο στο +6 οι Νικς πρέπει ή να νικήσουν ή να χάσουν μέχρι 5 πόντους, για να έχουμε διπλό στο -6, τότε οι Μπακς πρέπει να επιβληθούν με επτά ή περισσότερους πόντους, ενώ για να έχουμε την καλοπληρωμένη ισοπαλία στο +6, οι Μπακς πρέπει να νικήσουν με ακριβώς 6 πόντους.

Με τον ίδιο τρόπο κινούμαστε και στα υπόλοιπα αθλήματα!

Γιατί να παίξετε ευρωπαϊκό χάντικαπ;

Οι βασικοί λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι για ανεβάσουμε την απόδοση, εάν πιστεύουμε ότι μία ομάδα θα νικήσει με διαφορά αρκετών τερμάτων. Ο δεύτερος είναι για να πάρουμε δύο σημεία, όπως είδαμε παραπάνω με τη Λίβερπουλ στο +1, όπου παίζαμε και την ισοπαλία και το διπλό.

Φυσικά για την τελική επιλογή κοιτάζουμε όλους τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν ένα αποτέλεσμα.


Σχετικά άρθρα

Στοίχημα: Η απόσταση από τη διασκέδαση στην εξάρτηση

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι στον τζόγο η απόσταση από τη διασκέδαση στην εξάρτηση δεν είναι ευδιάκριτη. Ορισμένοι τη διανύουν πολύ γρήγορα και δυσκολεύονται να το κατανοήσουν.

Η διαχείριση συναισθημάτων στο στοίχημα

Σε όλους τους τομείς της ζωής, τα συναισθήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις μας. Αυτό συμβαίνει και στο στοίχημα, όπου η έξαψη της στιγμής μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλα κέρδη

Στοίχημα στη… «γωνία»-Στοίχημα Κόρνερ

Σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε για το στοίχημα που σε περιμένει… στη «γωνία». Με αυτό το λογοπαίγνιο λοιπόν, σας εισάγουμε στο στοίχημα κόρνερ.

Alexa.com