Η αλλαγή των αποδόσεων

by betpicks | 14 Ιουνίου 2019 22:39

Πέφτει η τάδε απόδοση, ανέβηκε το δείνα σημείο. Πόσες φορές δεν το συναντάτε αυτό στο στοίχημα; Πάρα πολλές. Ουσιαστικά καθημερινά. Ιδιαίτερα στα παιχνίδι με μεγάλο αγωνιστικό, άρα και εμπορικό, ενδιαφέρον. Η αλλαγή των αποδόσεων είναι μία κατάσταση, η οποία τείνει να πάρει μυθικές διαστάσεις, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, να υπερτιμάται σε αρκετές περιπτώσεις από τους παίκτες του στοιχήματος και τους απανταχού «ειδήμονες» που κυνηγάνε σε αυτές «ευκαιρίες», ή αποφεύγουν «παγίδες». Για να αφήσουμε όμως το κυνήγι μαγισσών και να μην μπλέκουμε τον μύθο με την πραγματικότητα, θα αναφέρουμε όσο πιο περιεκτικά και ουσιωδώς γίνεται, γιατί συμβαίνουν οι αλλαγές στις αποδόσεις όσον αφορά το στοίχημα και τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από αυτές.

apodoseis-allages-betpicksΟι λόγοι που αλλάζουν οι αποδόσεις

Ουσιαστικά είναι δύο και καθορίζουν τις τιμές πάνω στις οποίες θα κάνουμε τα πονταρίσματά μας και θα ρισκάρουμε τα κεφάλαιά μας.

Τζίροι: Η πλατφόρμα δεν τζογάρει. Ο book[1] δεν στοιχηματίζει εναντίον σας. Αυτό που κάνει είναι να βγάζει το μακροχρόνιο κέρδος του μέσω της γκανιότας, για την οποία σας έχουμε μιλήσει σε άλλον οδηγό. Παίζει δηλαδή με συγκεκριμένη προμήθεια ότι κι αν έρθει στο ματς. Αν όμως αρχίζει και δέχεται μεγάλα ποσά σε κάποιο σημείο, οφείλει και να προφυλαχθεί από τις ενδεχόμενες απώλειες. Έτσι για παράδειγμα αν το over/under έχει βγει στο 1.60-2.20 και το 85% των πονταρισμάτων έχει πάει στο over, τότε η απόδοση θα πέσει (π.χ. 1.50-2.30) ώστε να δράσει αποτρεπτικά προς τους παίκτες και να σταματήσουν να ποντάρουν στη συγκεκριμένη επιλογή. Προσπαθεί λοιπόν να φτάσει σε μία εξισορρόπηση και φυσικά να παίξει πιο safe. Εδώ έρχεται και η αλλαγή των αποδόσεων

Αγωνιστικά νέα-πληροφορίες: Εδώ δεν μιλάμε για παρασκήνιο. Μην πάει το νου σας αμέσως σε θεωρίες συνωμοσίας. Καλό είναι να μην σκέφτεστε έτσι στο στοίχημα, διότι αν το κάνετε θα πέφτετε θύμα του κάθε «πληροφοριοδότη» και θα κυνηγάτε φαντάσματα με αποτέλεσμα να γίνεστε θύματα. Απαραίτητη αυτή η σύντομη παρένθεση κα πάμε να δούμε τι εννοούμε με τη φράση «Αγωνιστικά νέα-πληροφορίες». Αν για παράδειγμα την προηγούμενη μέρα ενός μεγάλου αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μέσι τραυματιστεί και η Μπαρτσελόνα[2] παίξει χωρίς αυτόν, μοιραίο είναι να υπάρξει μεταβολή στη νίκη της Μπάρτσα, με ταυτόχρονη υποχώρηση είτε της νίκης της αντιπάλου της, είτε της ισοπαλίας, ή ακόμη και των δύο σημείων.

Υπολογισμός της αλλαγής!

Τι σημαίνει όμως η αλλαγή των αποδόσεων; Ή για να το αποτυπώσουμε καλύτερα… ποια θεωρείται σημαντική αλλαγή που ενδεχομένως να δείχνει κάτι και ποια όχι;

Το ποσοστό της αλλαγής υπολογίζεται ως εξής:

Τελική τιμή-Αρχική τιμή/Αρχική τιμή x 100.

Ας δούμε λοιπόν με νούμερα το παράδειγμα για να το κατανοήσουμε καλύτερα. Ας πάρουμε έναν γηπεδούχο φαβορί που άνοιξε στο 1.70 και έπεσε στο 1.50. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε: 1.50-1.70/1.50×100=-11.76. Υπάρχει λοιπόν μία πτώση της τάξης του 11.76%. Από τη στιγμή που η αλλαγή απόδοσης υπερβαίνει το 10%, αυτό μεταφράζεται πως έχουμε μία αξιοσημείωτη διαφορά. Για ποσοστά μικρότερα καλό θα είναι, είτε να αδιαφορείτε, είτε να το ψάχνετε πολύ καλύτερα (κάτι που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνετε), πριν βγάλετε κάποιο συμπέρασμα.

Η αλλαγή των αποδόσεων: Συμπέρασματα και χρήσιμα tips

Καταλήγοντας θα πρέπει να σταθούμε στα πιο χρήσιμα συμπεράσματα και σε ουσιώδη tips, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν και όχι να σας αποπροσανατολίσουν, αναφορικά με τις αλλαγές αποδόσεων:

Κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που διατείνονται ότι γνωρίζουν τον λόγο που έπεσε η μία ή η άλλη απόδοση. Αν δεν το κάνετε θα υποστείτε μεγάλες οικονομικές -και όχι μόνο-ζημίες.

Endnotes:
  1. book: https://www.betpicks.gr/stoichimatikes/
  2. Μπαρτσελόνα: https://www.fcbarcelona.com/en/

Source URL: https://www.betpicks.gr/i-allagi-ton-apodoseon/