Ταυτοποίηση

by betpicks | 14 Ιουνίου 2019 23:25

kyc-betpicks-intextΗ ταυτοποίηση των πελατών είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για κάθε στοιχηματική πλατφόρμα. Η διαδικασία είναι ευρέως γνωστή με τα αρχικά KYC (Know Your Customer, δηλαδή Μάθε τον Πελάτη σου) και είναι απαραίτητη για κάθε εταιρία που πραγματοποιεί χρηματικές συναλλαγές.

Μπορεί για τους παίκτες να είναι χρονοβόρο, ακόμα και ενοχλητικό, αλλά κάθε book[1] οφείλει να ζητήσει τα απαιτούμενα έγγραφα για να υπάρχει ασφαλές και νόμιμο παιχνίδι. Μάλιστα, κάθε εταιρία που παρέχει νόμιμες στοιχηματικές υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένη με βάση τον Κανονισμό της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων[2] (Ε.Ε.Ε.Π. ΦΕΚ 3162 / 25.11.2014) να ζητάει τα απαραίτητα έγγραφα για την ταυτοποίηση.

Με την ταυτοποίηση διασφαλίζονται:

Πότε γίνεται η ταυτοποίηση;

Η στοιχηματική εταιρία, με τη συνεργασία του μέλους της, οφείλει βάσει της ελληνικής νομοθεσίας να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ταυτοποίησης εντός 30 ημερών από την εγγραφή στην εταιρία.

Ποια είναι τα απαιτούμενα έγγραφα:

Α) Αποδεικτικό ταυτότητας στο οποίο δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του:

Έγχρωμο αντίγραφο δύο όψεων της ταυτότητας

Ή έγχρωμο αντίγραφο δύο όψεων του διαβατηρίου

Ή έγχρωμο αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης (προσοχή: ισχύει μόνο για το νέο πλαστικοποιημένο )

Ή Πιστοποιητικό γέννησης (από κάποιες εταιρίες γίνεται αποδεκτό)

Β) Αποδεικτικό κατοικίαςπου να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου καιστο οποίο να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνσή:

Έγχρωμο αντίγραφο ενός πρόσφατου επίσημου εγγράφου, (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, OTE, κινητού ή μηνιαίος λογαριασμός τράπεζας)

Ή Εκκαθαριστικό εφορίας του τελευταίου έτους

Ή Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86 (πρώην Ν. 105), συμπληρωμένη και επικυρωμένη από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) (Σκαναρισμένη)

Ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

Ή βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ, γίνεται δεκτό από κάποιες εταιρίες)

Γ) Αποδεικτικό μέσου πληρωμής:

Για πιστωτική ή χρεωστική κάρτα: Έγχρωμο αντίγραφο της κάρτας σας (επιβάλλεταιγια δική σας ασφάλεια να καλύψετε τον τριψήφιο κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας(CV2 ή CVC)  και τα οκτώ μεσαία νούμερα στο μπροστινό, δηλαδή να φαίνονται τα τέσσερα πρώτα και τα τέσσερα τελευταία)

Για ηλεκτρονικό πορτοφόλι: Αντίγραφο λογαριασμού με τα προσωπικά σας στοιχεία

Για τραπεζικό λογαριασμό: Κατάσταση τραπεζικού λογαριασμού

Εν κατακλείδι

Εφόσον αποφασίσετε να ανοίξετε λογαριασμό σε μία στοιχηματική εταιρία, τότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τη διαδικασία της ταυτοποίησης. Χρήσιμο θα είναι να έχετε τα έγγραφα έτοιμα, προκειμένου να τα αποστείλετε άμεσα στην εταιρία και να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή για να τα βρείτε.

Πάντα να θυμάστε ότι η διαδικασία αυτή είναι απαιτούμενη από το νόμο και σκοπός της είναι τόσο να προστατέψει την εταιρία, όσο και τους πολίτες, είτε μέσω του ορίου ηλικίας, είτε για απάτη.

Endnotes:
  1. book: https://www.betpicks.gr/stoichimatikes/
  2. Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων: https://www.gamingcommission.gov.gr/

Source URL: https://www.betpicks.gr/taytopoiisi/