Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19:30)
Το 3-1 της Τούμπας για τον ΠΑΟΚ ανήκει μεν στο παρελθόν, αλλά δηλώνει και κάτι ακόμη. Πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει πάρει ολοκληρωτικά τον αέρα του Ολυμπιακού φέτος.
Δύσκολο να το επαναλάβει πάλι; Ναι, δύσκολο. Βέβαια, και οι Πειραιώτες ξέρουν ότι αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο, την ώρα που στο «Καραϊσκάκης» διακυβεύεται και το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ολυμπιακός
Η κακή συνολικά εικόνα φέτος στα ντέρμπι συνεχίστηκε και στη Θεσσαλονίκη. Οι Πειραιώτες πήγαν στην Τούμπα με στόχο να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για τον τίτλο, αλλά υπέστησαν νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά με 3-1.
Τώρα, ξέρουν πως κάτι αντίστοιχο θα τους στοιχίσει πιθανόν τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Βέβαια, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία στα παιχνίδια με τους «ασπρόμαυρους», κάτι που δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.
ΠΑΟΚ
Μεγάλο αποτέλεσμα αυτό της περασμένης εβδομάδας, που διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου για το πρωτάθλημα, ενώ τον έβαλε σε θέση οδηγού βαθμολογικά για το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μία ισοπαλία στο Φάληρο είναι αρκετή και δεν θα «χαλάσει» τους Θεσσαλονικείς αναφορικά με τ' «αστέρια» το 2026-27. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα δώσει και μαθηματικό τέλος στις ελπίδες τίτλου, αν θεωρήσουμε πως η ΑΕΚ θα νικήσει εύκολα ή δύσκολα τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Προγνωστικό
Πολύ ασυνήθιστο να νικάς τον Ολυμπιακό όλη τη σεζόν και να το κάνεις ξανά στην έδρα του σε πλέι οφ. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Πειραιώτες, αλλά και για όλες τις ομάδες του Big 4. Με δεδομένο πως η ισοπαλία δεν εξυπηρετεί κανέναν, δείχνουν εμπιστοσύνη στους «ερυθρόλευκους», επιλέγοντας τον άσο στο 1.70.
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: 11.70