Στοίχημα με goal/no goal

Στοίχημα με goal/no goal

goal_nogoal_1_betpicksΜέχρι να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν τα ειδικά στοιχήματα, η επιλογή goal/no goal ήταν από τις δημοφιλέστερες. Στη σημερινή εποχή παραμένει στην πρώτη πεντάδα, γιατί είναι ένα απλό ποντάρισμα. Χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και πολύ ξεκάθαρο. Από τα πρώτα στοιχήματα και φυσικά δεν λείπει από καμία πλατφόρμα.

Goal/goal σημαίνει να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Είναι επιλογή που την προτιμούν πολύ περισσότερο οι παίκτες από το no goal. Σημαίνει ότι θα σκοράρει η μία από τις δύο ομάδες ή καμία από τις δύο.

Οι εταιρίες προσφέρουν τη συγκεκριμένη επιλογή  ως Γκολ/Οχι Γκολ, Goal/No Goal ή GG/NG. Στην ελληνική αγορά υπάρχει το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην επιλογή «Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες».

Επιμέρους επιλογές

Το goal/no goal είναι μια all-time classic επιλογή, όπως το over/under. Από εκεί και πέρα μπορείτε να βρείτε αρκετές παραλλαγές ή συνδυαστικά στοιχήματα με γκολ. Τι σημαίνει αυτό; Στην επιλογή, για παράδειγμα, να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, η απόδοση είναι καλύτερη αν επιλέξετε ακριβές σκορ 1-1.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ορισμένα παραδείγματα:

  • Μπορείτε να ποντάρετε ότι θα σκοράει μόνο η γηπεδούχος ή μόνο η φιλοξενούμενη.
  • Να πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες και το ματς να τελειώσει με over 2,5 γκολ ή με over 3,5 ή και παραπάνω.
  • Να μην πετύχουν γκολ και οι δύο ομάδες και το παιχνίδι να τελειώσει με under 2,5 γκολ.
  • Να σκοράρουν και οι δύο με 2-3 γκολ συνολικά ή 4-6.
  • Να μην σκοράρουν και οι δύο με 0-1 γκολ ή 2-3 ή 4-6.
  • Να σκοράρουν ή να μην σκοράρουν στο πρώτο/δεύτερο ημίχρονο.

Η επιλογή του goal/goal

Είναι αρκετοί οι λόγοι της επιλογής να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Οσο περνάει ο καιρός θα ανακαλύπτετε και περισσότερους. Παράδειγμα:

  • Οι επιθετικές ομάδες είναι πιο εύκολο να σκοράρουν. Συνήθως όμως δεν διαθέτουν τις καλύτερες άμυνες. Δεν είναι το ίδιο καλές χωρίς την μπάλα.
  • Οι ομάδες που φέρνουν συχνά over είναι ξεκάθαρο ότι σκοράρουν και δέχονται γκολ. Δεν δίνονται όμως σε ικανοποιητικές αποδόσεις.
  • Οταν η φιλοξενούμενη ομάδα είναι καλύτερη από τη γηπεδούχο. Η μία στηρίζεται στην έδρα της για να σκοράρει και η άλλη στην ποιότητά της.
  • Οι απουσίες βασικών παικτών. Εννοείται στην άμυνα. Τερματοφύλακες και κεντρικοί αμυντικοί έχουν καθοριστική παρουσία, οπότε αν λείψουν…

Η επιλογή του no goal

  • Το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά δυναμικότητας. Ενα μεγάλο φαβορί στην έδρα του δέχεται δύσκολα γκολ. Η απόδοση συνήθως δεν αξίζει.
  • Είναι καλή επιλογή όταν πρόκειται για ρεβάνς, σε διπλά ματς οποιασδήποτε διοργάνωσης, γιατί η πρόκριση κρίνεται στο όριο. Και οι δύο ομάδες δίνουν προτεραιότητα στην άμυνα, οπότε το γκολ είναι δύσκολη υπόθεση.
  • Υπάρχουν ομάδες, ακόμη και στη σημερινή εποχή, που παίζουν κλειστά. Πιο επιρρεπείς στο no goal.
  • Η απουσία των σκόρερ είναι καθοριστική, από όποια ομάδα και αν απουσιάζουν.

Τακτική goal/no goal

Η τακτική καθορίζει το παιχνίδι. Πέρα από τους παράγοντες που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι. Ας έχετε λοιπόν στο μυαλό σας τις εξής:

  • Η περίοδος φόρμας δεν διαρκεί για πάντα. Κάθε ομάδα, κάθε παίκτης έχει τον χρόνο του. Να γνωρίζετε καλά τι συνέβη στα τελευταία πέντε ή έξι τελευταία παιχνίδια.
  • Ρίξτε μια ματιά στη στατιστική, που μπορεί να συνδυάζεται με τη φόρμα τον τελευταίο καιρό.
  • Οι επιδόσεις που έχει εντός έδρας η γηπεδούχος ομάδα και οι επιδόσεις που έχει μακριά από το γήπεδό της η φιλοξενούμενη.
  • Προσέξτε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για τις δύο ομάδες. Αποφύγετε το ποντάρισμα όταν δεν καίγονται για το αποτέλεσμα.
  • Συνηθίζουμε να μην δίνουμε σημασία στην παράδοση. Αν όμως μια ομάδα έχει να πετύχει γκολ για πολλά χρόνια στην έδρα μιας άλλης, είναι σημαντικό.

Ο καιρός και ο αγωνιστικός χώρος

Άλλοι δύο καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή goal/no goal είναι ο καιρός και το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αγώνας. Βροχή, αέρας, χιόνι και γενικότερα η κακοκαιρία δεν είναι καλοί σύμμαχοι. Αλλάζουν οι ισορροπίες, οπότε καλύτερα να αποφύγετε το ποντάρισμα. Στην κεντρική και στη βόρεια Ευρώπη τα φαινόμενα είναι πιο συχνά. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η πληροφόρηση μέσω διαδικτύου.

Καλό «διάβασμα» χρειάζεται και στις συνθήκες που επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο. Αν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο της προκοπής, όχι όπως σε κάποια ελληνικά γήπεδα, που ανεξαρτήτως καιρού θυμίζουν βοσκοτόπι.


Σχετικά άρθρα

Ο τζόγος στην κρίση

Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, ο τζόγος να ανθίζει σε οικονομίες που έχουν προβλήματα. Φαινόμενο κοινωνικής παθογένιας, ψυχαγωγική διασκέδαση ή τέλμα;

Στοίχημα στη… «γωνία»-Στοίχημα Κόρνερ

Σε αυτόν τον οδηγό θα μιλήσουμε για το στοίχημα που σε περιμένει… στη «γωνία». Με αυτό το λογοπαίγνιο λοιπόν, σας εισάγουμε στο στοίχημα κόρνερ.

Ποντάρισμα στην ισοπαλία

Η ισοπαλία, το «χηνάρι» όπως αναφέρεται στη γλώσσα του στοιχήματος τραβάει πάνω του αρκετό ενδιαφέρον και σοβαρά πονταρίσματα

Alexa.com